toate sectiunile

Limita de viteză din localităţi şi de pe drumurile europene ar putea fi ridicată

14 aug 2012

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii ar putea mări limita de viteză la 70 de kilometri pe oră în mai multe localităţi şi pe mai multe drumuri europene, în condiţiile în care măsura, care este deja în vigoare pe DN 1, a avut rezultate favorabile.

Limita de viteză din localităţi şi de pe drumurile europene ar putea fi ridicată

Tronsoanele pe care se are în vedere ridicarea limitării de viteză sunt E 81 (Halmeu - Livada - Satu Mare), E 58 (Livada - Baia Mare - Dej), E 578 (Sărăţel - Reghin), E 581 (Bârlad - Albiţa) şi E 70 (Craiova - Caracal - Alexandria).

"În anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteză la 70 kilometri pe oră în localităţile de pe DN 1, între Bucureşti şi Predeal, şoferii români au dat dovadă de maturitate şi nu au abuzat, în marea lor majoritate, de această prevedere. Dacă în localităţi precum Comarnic, Azuga sau Buşteni se circulă în condiţii bune cu limita de 70 km/h, nu văd de ce nu am putea extinde această prevedere şi pe alte drumuri", susţine Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.

MTI are în vedere implementarea acestei măsuri şi în alte coridoare de drum european, cum ar fi E 671 (Satu Mare - Timişoara), E 60 (Oradea - Braşov), E 81 (Satu Mare - Piteşti), E 58 (Dej - Suceava), E 85 (Suceava - Bucureşti), E 583 (Săbăoani - Iaşi), E 68 (Nădlac - Braşov), E 578 (Reghin - Chichiş) şi E 70 (Moraviţa - Craiova), se mai precizează în comunicatul MTI.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
mediafax.ro
Sursa-foto:
mihaienasel.blogspot.ro
Taguri:
drumuri europene, limita de viteza
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
 
Stiri din RetetaPerfecta.ro Vezi toate stirile
Tort cu vişine şi ciocolată Tort cu vişine şi ciocolată

O felie de tort cu vişine şi ciocolată este răsfăţul perfect! Cu aluat pufos şi crema delicioasă, trebuie...

 
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!