toate sectiunile

Topul celor mai mari salarii din România

16 mai 2012

Cele mai mari salarii din România le au angajaţii din domenii precum IT, bancar şi farmaceutic.

Topul celor mai mari salarii din România

Angajaţii din domeniile IT, bancar şi farmaceutic se regăsesc în topul cu cele mai mari salarii din România. Diferenţa dintre o poziţie de nivel mediu şi una de top management este una foarte mare.

Astfel, un programator software - indiferent dacă este developer, team leader, project manager sau software architect - este recrutat cu un salariu de 1.500 - 2.000 de euro pe lună, iar în cazul poziţiilor de management salariul creşte până la 5.000 euro sau chiar mai mult.

În domeniul bancar media unui salariu este circa 1.000 de euro în cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager.

În domeniul farma - un sales representative, clinical research associate sau un farmacist ajunge să câştige în medie 1.000 euro pe lună.

Salariile diferă de la o regiune la alta a ţării. În zona de sud se câştigă salarii cu 20% mai mici, în timp ce în regiunea de centru-vest cele mai bine plătite locuri de muncă sunt în domeniul bancar şi industria auto.

Citeşte mai multe detalii despre topul celor mai mari salarii în România, pe Mediafax.ro


Autor:
Carmen Ulian
Sursa-foto:
Publimedia/Shutterstock
Taguri:
top, salarii, bani, afacere
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • România a intrat într-o nouă recesiune! România a intrat într-o nouă recesiune!

    Economia a scăzut cu 0,1% în primul trimestru faţă de octombrie-decembrie şi a intrat în recesiune, întrucât este al doilea trimestru consecutiv de scădere comparativ cu lunile anterioare.

  • Cursul leu/euro, un nou nivel maxim istoric! Cursul leu/euro, un nou nivel maxim istoric!

    Banca Naţională a României (BNR) a publicat luni un nou nivel record pentru cursul de referinţă, de 4,4373 lei/euro, deşi cotaţiile leului au depăşit 4,44 lei/euro la jumătatea zilei, iar dealerii spun că banca centrală nu ar fi intervenit vizibil în piaţă.

  • Topul scumpirilor din ultimii 20 de ani Topul scumpirilor din ultimii 20 de ani

    Cele mai mari scumpiri înregistrate în 2011 - comparativ cu octombrie 1990 - se înregistrează la tarifele din sectorul public, unde preţurile sunt controlate sau reglementate de stat.

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!