toate sectiunile

Exploziile solare din 2013 – vine sfarsitul lumii?

23 sep 2010

Terra va suferi, in anul 2013, efectele unor explozii solare de-a dreptul devastatoare, anunta oficialii NASA. Potrivit acestora, unda de soc care ar urma sa loveasca Pamantul va avea forta a 100 de milioane de bombe cu hidrogen.

Exploziile solare din 2013 – vine sfarsitul lumii?

Pamantul a fost afectat deja, in data de 3 august 2010, de o furtuna geomagnetica, dupa ce Soarele a explodat.

Atunci, furtuna solara nu a provocat probleme majore, in sennul ca nu au afectat grav cablurile de curent electric, comunicatiile ori sanatatea oamenilor.

Botezat deja Tsunami solar, fenomenul asupra caruia NASA a avertizat inca de acum patru ani este produs de schimbarile ciclice din evolutia Soarelui. Si cum omenirea a devenit tot mai dependenta de tehnologii, ea a devenit si vulnerabila la orice "stranut" al astrului care ne da viata.

Romania nu va scapa de efectele negative ale exploziilor solare

Romania nu va scapa de efectele negative ale exploziilor solare

Asta pentru ca unda de soc va lovi campul magnetic al Pamantului ca o adevarata rafala de bombe atomice. Din aceasta cauza si superbele aurore boreale vor deveni vizibile dincolo de zona Cercului Polar. Asta e partea frumoasa, insa "impactul major se va produce asupra retelelor de electicitate. Vor fi pene masiv de curent, ne vor trebui ani intregi sa ne revenim", spune astronomul Daniel Baker.

Exploziile solare din 2013: Cand, de ce si unde au loc exploziile solare?

O explozie solara are loc atunci cand energia magnetica a crescut in atmosfera solara, fiind astfel nevoie sa se elibereze intr-un fel. Frecventa exploziilor solare variaza de la cateva pe zi, la mai putin de una intr-o saptamana in perioadele "tacute" ale Soarelui.

Exploziile solare din 2013: Cum pot efecta exploziile solare Pamantul?

Razele X si ultra-violetele emise de exploziile solare pot cauza furtuni de radiatii care sa afecteze ionosfera Pamantului, iar acest lucru s-ar traduce prin blocaje in ceea ce priveste comunicatiile peste tot in lume.

Fiecare explozie solara produce schimbari in particulele energetice ale magnetosferei care pot duce la dezastre pentru navetele spatiale si astronauti.

Exploziile solare din 2013: Cum ne dam seama cand vin furtunile solare?

Metodele folosite pentru a prezice furtunile solare sunt destul de problematice si nu prea este posibil in prezent sa se spuna atunci cand o regiune activa a soarelui va exploda.

Insa mai multe navete au fost trimise de NASA pentru a colecta cat mai multe date despre exploziile solare.

Exploziile solare - video:

Acum, cercetatorii britanici se tem ca exploziile solare din 2013 vor avea efecte mult mai grave decat se estima, iar vestea proasta este ca nici Romania nu va fi crutata!

Radiatiile electromagnetice ar putea paraliza Pamantul, ducand la distrugerea mai multor tari.

Cel mai afectat va fi nordul Europei, Coreea de Nord si Iranul. Consecinte grave vor fi resimtite insa pe intreg batranul continent, inclusiv Romania, si in America de Nord. Tarile europene cele mai periclitate sunt: Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, nordul Rusiei, Danemarca, Estonia, Lituania, Letonia, Belarus.

Comunicatiile si alimentarea cu energie electrica vor fi cele mai "atacate" de exploziile solare

Comunicatiile si alimentarea cu energie electrica vor fi "atacate" de exploziile solare

"Planeta va fi lovita de radiatii magnetice care vor atinge un nivel fara precedent. Zone intinse de pe glob vor ramane fara electricitate si repararea retelelor electrice va dura enorm. Cel mai important este ca efectul va fi instantaneu, iar campul magnetic va fi perturbat cu viteza fulgerului", a avertizat cercetatorul britanic Richard Fisher.

Un astfel de dezastru se produce o data la un secol. Ultima oara fenomenul s-a produs in 1859, cand doua treimi din cerul planetei s-a acoperit cu o aurora rosie ca sangele. Liniile de telegraf din Europa si America au fost distruse la acea vreme.

"Schita" unei explozii solare

"Schita" unei explozii solare

Amatorii de scenarii apocaliptice s-au si grabit sa faca legatura intre anuntul astronomilor si sfarsitul lumii, prezis de calendarul mayas cu secole in urma.

Economistii fac deja calculele dezastrului, sustinand ca eruptiile solare din 2013 ar putea costa omenirea 1-2 miliarde de dolari.


Autor:
Dragos Tanase
Sursa:
stirileprotv.ro
click.ro
Sursa-foto:
click.ro
Stirile PRO TV
Sursa-video:
StirileProtv.ro
Taguri:
explozii solare, furtuni electromagnetice, terra,
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
 
Stiri din RetetaPerfecta.ro Vezi toate stirile
Friptură de miel Friptură de miel

Tradiţionala friptură de miel cunoaşte numeroase variante, la fel de gustoase. Pregăteşte friptură de miel,...

 
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!