toate sectiunile

Top 5 - Cei mai obezi oameni din istorie

15 mai 2012

Obezitatea - boala secolului 20, după unii - este depăşirea greutăţii considerate normale cu mai mult de 20%. Totuşi, au existat şi există încă persoane care, din cauza diverselor probleme medicale şi/sau a bulimiei se îngraşă extraordinar de mult. Vă prezentăm în continuare un top cu cele mai obeze persoane cunoscute vreodată.

Top 5 - Cei mai obezi oameni din istorie

Carol Yager (727 kg, 1960-1994)

Cântărind 727 kg la "apogeu", Carol a fost cea mai ponderală femeie din istorie. Carol deţine, de asemenea, recordul mondial pentru slăbire prin metode naturale, pierzând 191 kg în doar trei luni.

Ultimii ani din viaţă şi i-a petrecut în Centrul medical Hurley, unde fusese internată din cauza unei infecţii bacteriene. Carol a murit la vârsta de 34 de ani, din cauza unei insuficienţe renale cauzate de obezitatea morbidă de care suferea.

Jon Brower Minnoch (635 kg, 1941-1983)

Ca şi Carol Yager, Jon Brower a început să "ia proporţii" încă din copilărie, având deja la vârsta de 12 ani o greutate de 132 kg. Deşi suferea de obezitate, el a avut o viaţă de familie normală, fiind căsătorit cu Jeanette, cu care a avut doi fii. Ca o curiozitate, în momentul căsătoriei, cuplul a înregistrat recordul pentru cea mai mare diferenţă de greutate între doi soţi, Jeanette cântărind doar 59 kg.

Încercând să-şi trateze boala, Jon a fost internat în spital pentru o perioadă de 16 luni, în care a slăbit 419 kg, dar, "scăpat în libertate", greutatea lui s-a dublat. A murit pe 10 septembrie 1983, la vârsta de 42 de ani.

Manuel Uribe (597 kg, 1965-)

La fel ca celelalte persoane supraponderale, Uribe nu a avut o viaţă uşoară. Cu toate că a intrat în Cartea Recordurilor din cauza greutăţii sale şi a petrecut nouă ani, între 2001 şi 2009, numai în pat, Uribe a luptat pentru visul său de a slăbi, reuşind acest lucru cu ajutorul unei diete stricte, cu numai 2.000 de calorii pe zi. Astfel, el a reuşit să piardă jumătate din greutatea sa şi, mai mult, la 43 de ani, a reuşit să se căsătorească.

"Eu sunt dovada că poţi găsi dragostea în orice circumstanţe. Totul depinde numai de soartă. Acum am o soţie şi sunt fericit", a spus Uribe invitaţilor la nuntă.

Walter Hudson (544 kg, 1944-1991)

Al patrulea recordman all-time la această categorie s-a născut în Brooklyn, New York. Walter a intrat în atenţia presei atunci când a rămas prins în cadrul uşii camerei sale şi echipa de salvatori a trebuit să spargă un perete pentru a-l elibera.

Una dintre cauzele obezităţii sale a fost, potrivit propriei sale declaraţii, plăcerea de a mânca: "Manânc, şi asta imi oferă satisfacţie!". Din nefericire, Walter nu a mai apucat, la fel ca şi Manuel Uribe să se căsătorească, el murind cu câteva săptămâni inainte de data planificată.

Rosalie Bradford (544 kg, 1943-2006)

Rosalie Bradford a fost dependentă de mâncare încă din copilărie, la 14 având deja 92 de kilograme, în timp ce la 15 ani atinsese 140 kg. Rosalie a fost căsătorită şi a avut un fiu. Din cauza faptului că după căsătorie a stat mult timp acasă, greutatea ei a sporit considerabil.

Internată în spital, în urma unei infecţii sanguine, greutatea ei a început să nu mai poată fi controlată, ceea ce a condus la imobilizarea ei la pat pentru opt ani. În acest timp a ajuns la 544 kg, ceea ce i-a cauzat o depresie care a condus la o tentativă de sinucidere.

După acest moment, ajutată de un specialist în cure de slăbire, greutatea ei a scăzut constant, pierzând în total 416 kg - cea mai drastică pierdere de greutate suferită de o femeie. A murit într-un spital, la vârsta de 63 de ani.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
blindloop.com
Sursa-foto:
blindloop.com
Taguri:
obezitate, top, cartea recordurilor
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
 
Stiri din RetetaPerfecta.ro Vezi toate stirile
Tort cu vişine şi ciocolată Tort cu vişine şi ciocolată

O felie de tort cu vişine şi ciocolată este răsfăţul perfect! Cu aluat pufos şi crema delicioasă, trebuie...

 
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!