toate sectiunile

Top 5 - Cei mai obezi oameni din istorie

15 mai 2012

Obezitatea - boala secolului 20, după unii - este depăşirea greutăţii considerate normale cu mai mult de 20%. Totuşi, au existat şi există încă persoane care, din cauza diverselor probleme medicale şi/sau a bulimiei se îngraşă extraordinar de mult. Vă prezentăm în continuare un top cu cele mai obeze persoane cunoscute vreodată.

Top 5 - Cei mai obezi oameni din istorie

Carol Yager (727 kg, 1960-1994)

Cântărind 727 kg la "apogeu", Carol a fost cea mai ponderală femeie din istorie. Carol deţine, de asemenea, recordul mondial pentru slăbire prin metode naturale, pierzând 191 kg în doar trei luni.

Ultimii ani din viaţă şi i-a petrecut în Centrul medical Hurley, unde fusese internată din cauza unei infecţii bacteriene. Carol a murit la vârsta de 34 de ani, din cauza unei insuficienţe renale cauzate de obezitatea morbidă de care suferea.

Jon Brower Minnoch (635 kg, 1941-1983)

Ca şi Carol Yager, Jon Brower a început să "ia proporţii" încă din copilărie, având deja la vârsta de 12 ani o greutate de 132 kg. Deşi suferea de obezitate, el a avut o viaţă de familie normală, fiind căsătorit cu Jeanette, cu care a avut doi fii. Ca o curiozitate, în momentul căsătoriei, cuplul a înregistrat recordul pentru cea mai mare diferenţă de greutate între doi soţi, Jeanette cântărind doar 59 kg.

Încercând să-şi trateze boala, Jon a fost internat în spital pentru o perioadă de 16 luni, în care a slăbit 419 kg, dar, "scăpat în libertate", greutatea lui s-a dublat. A murit pe 10 septembrie 1983, la vârsta de 42 de ani.

Manuel Uribe (597 kg, 1965-)

La fel ca celelalte persoane supraponderale, Uribe nu a avut o viaţă uşoară. Cu toate că a intrat în Cartea Recordurilor din cauza greutăţii sale şi a petrecut nouă ani, între 2001 şi 2009, numai în pat, Uribe a luptat pentru visul său de a slăbi, reuşind acest lucru cu ajutorul unei diete stricte, cu numai 2.000 de calorii pe zi. Astfel, el a reuşit să piardă jumătate din greutatea sa şi, mai mult, la 43 de ani, a reuşit să se căsătorească.

"Eu sunt dovada că poţi găsi dragostea în orice circumstanţe. Totul depinde numai de soartă. Acum am o soţie şi sunt fericit", a spus Uribe invitaţilor la nuntă.

Walter Hudson (544 kg, 1944-1991)

Al patrulea recordman all-time la această categorie s-a născut în Brooklyn, New York. Walter a intrat în atenţia presei atunci când a rămas prins în cadrul uşii camerei sale şi echipa de salvatori a trebuit să spargă un perete pentru a-l elibera.

Una dintre cauzele obezităţii sale a fost, potrivit propriei sale declaraţii, plăcerea de a mânca: "Manânc, şi asta imi oferă satisfacţie!". Din nefericire, Walter nu a mai apucat, la fel ca şi Manuel Uribe să se căsătorească, el murind cu câteva săptămâni inainte de data planificată.

Rosalie Bradford (544 kg, 1943-2006)

Rosalie Bradford a fost dependentă de mâncare încă din copilărie, la 14 având deja 92 de kilograme, în timp ce la 15 ani atinsese 140 kg. Rosalie a fost căsătorită şi a avut un fiu. Din cauza faptului că după căsătorie a stat mult timp acasă, greutatea ei a sporit considerabil.

Internată în spital, în urma unei infecţii sanguine, greutatea ei a început să nu mai poată fi controlată, ceea ce a condus la imobilizarea ei la pat pentru opt ani. În acest timp a ajuns la 544 kg, ceea ce i-a cauzat o depresie care a condus la o tentativă de sinucidere.

După acest moment, ajutată de un specialist în cure de slăbire, greutatea ei a scăzut constant, pierzând în total 416 kg - cea mai drastică pierdere de greutate suferită de o femeie. A murit într-un spital, la vârsta de 63 de ani.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
blindloop.com
Sursa-foto:
blindloop.com
Taguri:
obezitate, top, cartea recordurilor
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
 
Stiri din RetetaPerfecta.ro Vezi toate stirile
Friptură de miel Friptură de miel

Tradiţionala friptură de miel cunoaşte numeroase variante, la fel de gustoase. Pregăteşte friptură de miel,...

 
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!