toate sectiunile

Topul celor mai periculoase aeroporturi din lume (poze)

4 mar 2011

Iata ca exista o "lista neagra" si cu aeroporturi, acestea prezentand riscuri maxime pentru sanatatea si viata pasagerilor. Afla care sunt acestea!

Topul celor mai periculoase aeroporturi din lume (poze)

Contrar definitiei aeroportului, care presupune sa fie una dintre cele mai sigure constructii, cele prezentate in materialul de fata reprezinta exact opusul.

Unele dintre aeroporturi sunt construite pe varful muntelui, pe insule mici sau foarte aproape de autostrada.

Cu toate riscurile, pasagerii profita de toate senzatiile tari pe care le ofera cursele spre aceste destinatii minunate.

Aeroportul Junacho E. Yrausquin - Saba, Antilele Olandeze

Junacho

Sa ajungi in acesta insula paradisiaca este cu adevarat o aventura periculoasa. Pistele aeroportului respectiv nu depasesc lungimea de 396 metri. Evident ca avioanele de mari dimensiuni nu pot ateriza pe un asemenea aeroport. Insa pista foarte scurta ridica probleme pana si pentru micile avioane de agrement de tip Cessna.

Aeroportul Svalbard - Insulele Svalbard, Norvegia

Insulele Svalbard sunt un avanpost al Europei in interiorul Oceanului Arctic. Aeroportul din Svalbard detine, printre altele, recordul celui mai nordic aeroport din lume.

Aeroportul Svalbard - Insulele Svalbard, Norvegia

Inginerii care l-au construit s-au folosit de climatul cumplit de rece al regiunii in propriul avantaj: pistele aeroportului sunt construite direct pe stratul gros de permafrost.

Aeroportul International Princess Juliana - Simpson Bay, Saint Maarten

Aeroportul International Princess Juliana - Simpson Bay, Saint Maarten

Nu multe aeroporturi sunt marginite de tarmurile Oceanului Atlantic si de plaje pline cu turisti veniti sa se bronzeze. Cu toate ca acestia nu au de suferit decat din cauza zgomotului asurzitor, ultimele studii au descoperit ca interactiunea dintre avioanele care se pregatesc sa aterizeze pe acest aeroport prost amplasat si soselele pline de autoturisme de toate dimensiunile prezinta dificultati substantiale.

Aeroportul International Courchevel - Courchevel, Franta

Aeroportul International Courchevel - Courchevel, Franta

Cine vrea sa ajunga la schi pe renumitele partii de la Courchevel trebuie sa ia avionul spre localitatea cu acelasi nume. Se traverseaza Alpii Francezi si apoi se aterizeaza pe o pista (o movila) de 518 metri.

Aeroportul din Gibraltar - peninsula Gibraltar

Aeroportul din Gibraltar - peninsula Gibraltar

Winston Churchill Avenue, cea mai aglomerata sosea din insula, trece de-a dreptul prin aeroport, despartindu-l in doua mari sectiuni. Din acest motiv, bariere - de tipul celor amplasate pe caile ferate - opresc traficul auto, ori de cate ori decoleaza sau aterizeaza vreun avion.

Citeste mai multe detalii despre cele mai periculoase aeroporturi din lume, pe Descopera.ro


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
descopera
Sursa-foto:
descopera
Taguri:
aeroport, cele mai, periculos, avion
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!